top of page

Werkwijze

Hoe ziet een traject er bij kicoja uit?

Kennismaking

Niet verplicht, maar meestal is er eerst een kennismaking om samen te kijken of er een klik is en of ik de juiste persoon ben om jullie te helpen bij je vraag. Gaan jullie met Kicoja verder, maken we een afspraak voor de intake en krijg je een vragenlijst opgestuurd.

Dit gesprek kan alleen met de ouder(s) of samen met je kind, dat is aan de ouders om te beslissen. 

Intake:

Na de kennismaking volgt er een intake gesprek, dit is met beide ouders.

Vooraf krijg je een intake vragenformulier toegestuurd met allerlei vragen. Deze graag terug sturen voor het intakegesprek.

In het intakegesprek vertellen jullie mij het (levens)verhaal van je kind, waar maken jullie je zorgen om, waar heeft het kind zelf last van, wat hebben jullie al gedaan. En wat willen jullie samen met je kind bereiken. Wanneer is het traject zinvol geweest?

We stellen samen de hulpvragen vast, van je kind en van jullie als ouders.

De volgende afspraken kunnen met een ouder zijn of met kind/jongere alleen. Voor de kinderen is het vaak heel fijn (en zinvol) om samen te komen, de wat oudere kinderen komen vaak alleen. We maken hier samen afspraken over, want ieder kind is anders.

Sessies:

Na de intake maken we een aantal afspraken voor je kind, maximaal 5. Dit kan met het kind alleen zijn of samen met een ouder. Dit bepalen we in de intake.

 

Ik ga dan aan de slag met de hulpvraag. De vraag van je kind is het uitgangspunt. Vaak maken we in begin vaak elke week een afspraak waarna we al snel zullen overgaan naar 2 of 3 wekelijks.

Een mix aan methodes zullen tijdens de sessies ingezet worden.

Oudergesprek:

In het oudergesprek bespreken we de veranderingen die er plaats hebben gevonden thuis en of op school. Ook kijken we waar je kind nog ondersteuning in nodig heeft.

Waar kunnen jullie als ouders nog beter aansluiten bij je kind. Ook als ouders ben je lerende!

Soms kan een andere invulling van je ouderrol gewenst zijn of is een gesprek op school zinvol. 

hooggevoelig.jpg
schalen.jpg

Neem contact op:

uw bericht is verzonden

Email: info@kicoja.nl

Telefoon 06-38190979

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van Kicoja.

Dankjwel voor de interesse.

bottom of page